На виконання рекомендацій адміністративної колегії Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України ФОП Вартаньян О.А. (м. Вінниця) припинив поширювати інформацію, яка могла ввести в оману споживачів
Як встановило Відділення, Підприємець на упаковках продукції власного виробництва: «Макаронні вироби «Здоров’я» №5 з житнього борошна обдирного і висівками ТМ «МАК-ВАР ЕКО ПРОДУКТ» поширював наступну інформацію: «підвищений вміст клітковини, мінеральних речовин, вітамінів В1,В2,В6,РР. Уповільнює засвоєння цукру.», «Харчові волокна, які залишаються при суцільному помелі зерна, містять підвищений вміст вітамінів, усувають дисбактеріоз, не засвоюються організмом, але викликають почуття ситості, що зменшує кількість спожитої їжі!», «Заключення НУХТ (Національного університету харчових технологій): Регулярне вживання цього продукту сприятиме усуненню дисбактеріозу, уповільненню виділенню цукру в кров, зниженню вмісту холестерину, виведенню з організму шкідливих речовин, покращенню перистальтики кишечнику, зменшенню ваги». Зазначені макаронні вироби можуть бути віднесена до категорії харчових продуктів для спеціального споживання виключно шляхом проведення держсанепідекспертизи згідно порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1023.
З питань щодо затвердження тексту етикетки на зазначену продукцію, а також стосовно її віднесення до категорії харчових продуктів для спеціального споживання, ФОП Вартаньян О.А. до Міністерства охорони здоров'я України не звертався
Таким чином, невизначеному колу осіб повідомлялися неповні відомості щодо споживчих властивостей продукції, що могло вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів цього суб'єкта господарювання.
За результатами розгляду рекомендацій Відділення Підприємець повідомив, що затверджено 26.12.13 висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на макаронні вироби, які виготовляються з пшеничного борошна та затверджено 21.01.14 висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на макаронні вироби, які виготовляються з житнього борошна. Міністерством охорони здоров'я України затверджено текст для маркування макаронних виробів, на підставі зазначених документів розроблено новий дизайн етикетки макаронних виробів.