• A-
    A+

Інформація про рішення Південно-західного МТВ АМКУ від 24.03.2023

Опубліковано 10 квітня 2023 року о 15:26

  • Оштрафовано ПП «ФАЙНЕ МІСТО» та ПП «КТС-1». Під час розслідування Відділення виявило докази узгодженої поведінки зазначених учасників торгів та рішенням від 24 березня 2023 року №72/10-р/к визнала відповідачів порушниками законодавства про захист економічної конкуренції та причетними до спотворення результатів торгів. За ці дії на ПП «ФАЙНЕ МІСТО» було накладено штраф у розмірі 185 384,00 гривень. Другий відповідач - ПП «КТС-1» на час винесення рішення припинив господарську діяльність, відтак на нього не може бути накладено штраф відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції».


  • Оштрафовано ТОВ «ДИЧКІВ ХЕЛП» та ФОП Іванечко П.М. Рішенням від 24 березня 2023 року №72/11-р/к визнано факт вчинення порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів та накладено на ТОВ «ДИЧКІВ ХЕЛП» штраф у розмірі 68 000 гривень. ФОП Іванечко П.М. на час винесення цього рішення припинив підприємницьку діяльність, тож на нього не може бути накладено штраф відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції».


  • Оштрафовано ФОП Середу Н.П. та ФОП Холоденко В.В. Рішенням від 24 березня 2023 року №72/12-р/к Відділенням визнано факт вчинення порушення у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, шляхом узгодження конкурентної поведінки при підготовці та участі у відкритих торгах по закупівлі послуг «виготовлення складових частин та вузлів системи ламінарного пневмозахисту дихальних шляхів по НДР (Вивчення ефективності системи ламінарного пневмозахисту мобільної концепт-моделі пневмошолому від вірусних (коронавірусних, COVID-19), бактеріальних, токсичних агентів) на 2021 рік» які проводились Тернопільським національним медичним університетом імені І. Я. Горбачевського МОЗ України та накладено штраф у сумі 68 000 гривень на кожного відповідача.


  • Оштрафовано ФОП Миронюк С.Г. та ФОП Миронюк С.Б. Рішенням від 24 березня 2023 року №72/13-р/к визнано порушення у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, шляхом узгодження конкурентної поведінки при підготовці та участі у відкритих торгах щодо закупівлі товару: «Меблі для приміщень КНП Шумської міської ради «Шумська міська лікарня», які проводились у квітні-травні 2021 року комунальним некомерційним підприємством Шумської міської ради «Шумська міська лікарня» та накладено штраф 31 229 гривень на кожного відповідача.


  • Оштрафовано ФОП Грищенко Р.Є. та ФОП Михайленко І.Г. Рішеннями від 24 березня 2023 року №72/14-р/к та від 24 березня 2023 року №72/15-р/к визнано порушення вчинені суб’єктами господарювання, які полягають у вчинені антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів по закупівлі медичного обладнання, медичних матеріалів та пластикових виробів та накладено штраф у сумі 73 416 гривень та 139 980 гривень. ФОП Михайленко І.Г. на час винесення цього рішення припинив підприємницьку діяльність, тож на нього не може бути накладено штраф відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції».


  • Визнано порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях Монастириської міської ради, які полягали у не проведенні конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів у територіальних межах Монастириської міської територіальної громади та зобов’язано міську раду припинити порушення шляхом визначення на конкурсних засадах виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території громади відповідно до рішення від 24.03.2023 №72/16-р/к.


  • Оштрафовано ТОВ «МАРІ ФУДС» та ТОВ "Торгова компанія "Світ продуктів". Своїми діями підприємства узгоджували свою конкурентну поведінки під час підготовки та участі у відкритих торгах та спотворювали результати торгів по закупівлях продуктів харчування: горіхів, м’яса, риби, борошна та згущеного молока. Рішеннями від 30.03.2023 №72/17-р/к та №72/18-р/к Відділенням визнано порушення підприємствами та накладено штрафи: ТОВ «МАРІ ФУДС» - у сумі 261 517 гривень та ТОВ "Торгова компанія "Світ продуктів" у сумі 261 517 гривень.


  • Оштрафовано ФОП Головін О.В. і ПП «Тент Модуль». Провівши детальне дослідження матеріалів справи Відділенням визнано факт порушення суб’єктами законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідно рішенням від 31.03.2023 №72/19-р/к на ФОП Головіна О.В. накладено штраф у сумі 1 008 106 гривень та на ПП «Тент Модуль» - 1 008 106 гривень.


  • Оштрафовано ТОВ «РАДЕНА 2020» (попередня назва – ТОВ «Міленіум Меритайм») та ТОВ «Морські інженерні технології». Під час дослідження Відділенням встановлені усі факти порушення та рішенням від 31.03.2023 №72/20-р/к визнано порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю частини машин і устатковання для гірничих робіт, робіт у кар’єрі та для будівництва, які проводились Державним підприємством «Берегометське лісомисливське господарство». На підприємства накладено штрафи у розмірі 68 000 гривень.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux