• A-
    A+

Перешкоджання підприємницькій діяльності у тимчасових спорудах. Кам'янець-Подільську міську раду зобов’язано припинити дії, що обмежують конкуренцію

Опубліковано 25 січня 2023 року о 10:48

Під час здійснення держаного контролю щодо дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції органами місцевого самоврядування на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах в територіальних межах Кам’янець-Подільської громади Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило ознаки порушення законодавств про захист економічної конкуренції.

Проаналізувавши Концепцію розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кам’янця-Подільського, затверджену рішенням від 08.07.2014 року № 4/66, Відділення виявило у ній додаткові, не передбачені законодавством вимоги. Зокрема, для погодження місця розміщення тимчасових споруд та оформлення паспорту прив’язки, вимагалося надання ескізних пропозицій зовнішнього вигляду тимчасової споруди, схеми благоустрою прилеглої території та конструктивного рішення.

Реалізація цих вимог може потребувати від суб’єкта господарювання додаткових витрат коштів та часу, відповідно могло створювати бар’єр для доступу на вказаний ринок. Зазначені вимоги Концепції не відповідають змісту наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 р. № 244 «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності».

Відповідно Адміністративна колегія Відділення 20 грудня 2021 року надала рекомендації Кам’янець-Подільській міській раді щодо приведення її Концепції у відповідність до вимог чинного законодавства.

Станом на 12 серпня 2022 року рекомендації не були виконані, тож Відділення за фактом зазначених дій міської ради розпочало розгляд справи №72/38-22.

Під час розгляду справи порушення Кам’янець-Подільською міською радою законодавства про захист економічної конкуренції було доведено. Воно полягало у створенні додаткових, не передбачених законодавством умов для погодження місця розміщення тимчасових споруд, що призвело до обмеження конкуренції на зазначеному ринку в межах Кам’янець-Подільської міської об’єднаної територіальної громади.

Рішенням Адміністративної колегії Відділення від 13 січня 2023 року №72/01-р/к міську раду зобов’язано припинити порушення у двомісячний строк з дати отримання рішення та письмово повідомити про це Відділення.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux