• A-
    A+

Бар’єри щодо розміщення зовнішньої реклами: дії Виконавчого комітету Хмельницької міської ради визнано незаконними

Опубліковано 15 листопада 2022 року о 13:36

Південно-західним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України у ході здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції встановило, що рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 27.05.2021 року №489 було затверджено Порядок розміщення зовнішньої реклами на території Хмельницької міської територіальної громади, що суперечить Типовим правилам
розміщення зовнішньої реклами затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2003 р. № 2067. Проект рішення щодо розміщення зовнішньої реклами не подавався виконавчим комітетом на погодження Відділенню відповідно до вимог статті 20 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

Зауважимо, для здійснення господарської діяльності в галузі зовнішньої реклами суб’єкти господарювання повинні отримувати наступні адміністративні та неадміністративні послуги:

-  Внесення змін у дозвіл на розміщення зовнішньої реклами;

-  Видача дозволу на розміщення зовнішньої реклами;

-  Продовження строку дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами;

-  Переоформлення дозволу на розміщення зовнішньої реклами на нового власника;

-  Анулювання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

Проте, під час аналізу зазначеного Порядку, інформаційних та технологічних карток послуг, зокрема, "Одержання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на території Хмельницької міської територіальної громади", було встановлено, що редакція окремих положень цих документів не відповідає вимогам Типових правил, перешкоджає підприємницькій діяльності у сфері розміщення зовнішньої реклами та обмежує конкуренцію на цьому ринку.

Виконавчому комітету Хмельницької міської ради Відділенням було надано рекомендації «Про припинення дій, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції». Оскільки жодних дій для усунення порушення ВК здійснено не було, за цим фактом Відділення розпочало справу № 72/08-22.

Розглянувши матеріали справи, Адміністративна колегія Відділення визнала вчинення порушення виконавчим комітетом Хмельницької міської ради законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язала відповідача припинити його, шляхом приведення Порядку у відповідність чинному законодавству.



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux