• A-
    A+

Міським радам на Тернопільщині надано рекомендації щодо порядку розміщення тимчасових споруд

Опубліковано 14 липня 2023 року о 14:39

Під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринках реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах на території Тернопільської області Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило, що рішення Чортківської та Теребовлянської міських рад відповідають нормам чинного законодавства та можуть спричинити обмеження конкуренції.

Відділення з’ясувало, що рішення Чортківської міської ради від 19.02.2016 № 129, яким було затверджено Положення «Про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в місті Чорткові» та рішення Теребовлянської міської ради від 28.03.2013 № 1321, яким було затверджено «Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Теребовлянської міської ради» не відповідають вимогам чинного законодавства, а саме Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21 жовтня 2011 року № 244 (далі – Порядок). Зауважимо, що зазначений Порядок є обов’язковим для виконання, зокрема, центральними органами виконавчої влади їх територіальними органами, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, підприємствами.

Зокрема, було встановлено, що для оформлення паспорта прив'язки тимчасової споруди, замовник повинен був надати Схему благоустрою прилеглої території. Такі вимоги не входять до переліку визначених Порядком, однак їх невиконання під час подання заяви на отримання паспорта прив’язки для розміщення ТС, може стати причиною необґрунтованої відмови. Такі надмірні вимоги можуть створити додатковий бар’єр для реалізації підприємницької діяльності, зайвих витрат та обмеження конкуренції на зазначеному ринку.

Рекомендаціями адміністративної колегії Південно-західного МТВ від 16 червня 2023 №72/08-рк/к та від 23 червня 2023 №72/10-рк/к Чортківській та Теребовлянській міським радам рекомендовано припинити бездіяльність, шляхом приведення своїх положень про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у відповідність до чинного законодавства України.

Про результати розгляду цих рекомендацій та здійснені заходи міським радам необхідно повідомити Відділення у 30-денний строк з дня їх одержання.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux