• A-
    A+

Південно-західне МТВ АМКУ оштрафувало Могилів-Подільське МКП «Водоканал» за зловживання монопольним становищем та невідповідність договорів про надання послуг чинному законодавству

Опубліковано 14 липня 2023 року о 14:26

Під час дослідження ринку надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в територіальних межах м. Могилів-Подільський Вінницької області, що здійснювалося на виконання доручення Антимонопольного комітету України від 02.11.2021 року № 13-01/1044, Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило у діях Могилів-Подільське МКП «Водоканал» ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Розпорядженням адміністративної колегії Відділення від 15.07.2022 № 72/34-рп/к розпочало справу № 72/27-22.

Під час розгляду справи було встановлено, що Могилів-Подільське МКП «Водоканал» займало у період з січня 2021 року по березень 2023 року монопольне становище на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в територіальних межах м. Могилів-Подільський Вінницької області.

У процесі вивчення наданих підприємством копій договорів з фізичними особами встановлено, що у низці договорів відсутні зобов’язання, що є обов’язковими, відповідно до вимог Типового договору, зазначених у затверджених Постановою КМУ від 05.07.2019 № 690 затверджено Правилах надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (у редакції від 05.07.2019 року), а також - наявні суттєві відмінності між окремими договорами.

Відсутність окремих зобов’язань надавача послуг позбавляє споживачів можливості бути обізнаними щодо своїх прав та належним чином взаємодіяти з підприємством, у разі виникнення проблем під час отримання послуг чи здійснення перерахунків розміру оплати за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

У зв’язку зі встановленими фактами, Адміністративна колегія Південно-західного МТВ АМКУ рішенням від 23 червня 2023 року №72/45-р/к визнала дії Могилів-Подільського МКП «Водоканал», які полягали у зловживанні монопольним становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та укладенні договорів, що не відповідають нормам чинного законодавства. 

За вчинені порушення підприємство оштрафовано на 68 000 грн. та зобов’язано усунути невідповідність у договорах з фізичними особами.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux